TAM ÇOCUK GÜVENLİĞİ

“Türkiye’nin En Güvenli Anaokulu”dur.
“Tam Çocuk Güvenliği” Anayasamız:
Anaokulu arama sürecinde öğlen yemekleri, öğretmenler, eğitim konusunda hepimiz titiz davranarak seçim yapıyoruz, peki güvenlik? Çocuğumuz için tercih edeceğimiz/ettiğimiz anaokulunda/kreşte çocuk güvenliğine ne kadar önem verilmektedir acaba?
Sizlerinde bildiği gibi 2-6 yaş arası çocuklar çok hareketlidir, keşfetmeye, araştırmaya, denemeye çok açıktır ve üstelik tehlike bilincine henüz sahip değillerdir. Çocuklar güvenli olmayan yerlerde her an kaza riski ile karşı karşıyadır.



Genel Güvenlik Koşulları:
1- Düşmeler, küçük çocuklarda en sık rastlanan kaza tipidir. 4 yaş altı çocuklarda düşmelerin %80’i kapalı alanlarda meydana gelmektedir ve bunların %90’ı önlenebilir durumdadır. Anaokulumuzda düşme tehlikesi %0’a indirgenmiştir ve maksimum düzeyde sert olmayan yumuşak yüzeyler oluşturulmuştur. Merdiven iniş ve çıkış noktalarında dünya standartlarına uygun vidalı kapılar kullanılmıştır. Merdivenler iyi aydınlatılmıştır. Bu önlemlerle birlikte, anaokulumuzda Tam Zamanlı Çocuk Takibi bizzat eğitmenlerimizce yapılmakta ve bu yüzden çocuklarınız bir an olsun yalnız bırakılmamaktadır.2- Binamızda çocukların eğitim aldığı, yemek yediği, aktivite yaptığı ve günlük kişisel ihtiyaçlarını gördükleri alanlarda kesinlikle sarkan ipler ve kordonlar bulunmamaktadır.
3- Çocuklar oyun alanında iken bağcıkları olan şapkaları başlarından ve giysileri üzerinden çıkarılır.
4- Bisiklet kasklarını sadece bisikleti kullanırken takmalarına izin verilir.
5- Oyuncakların üzerindeki kurdele ve bağcıkları, karyolanın kenarındaki koruyucu yastıkların bağlantı ipleri 16.5 cm.’den daha uzun değildir.
6- Binamızda kırılabilecek eşyalar, küçük ölçüde olup ağızlarına atıp tehlike yaratabilecek küçük objeleri, keskin, sert ve ağır objeler bulundurlulmamaktadır.
7- Tüm toksik madde içeren temizlik maddeleri, vb. maddeleri çocuk güvenlik kilitli dolaplarda tutulmaktadır. Ayrıca, bıçaklar, ilaçlar, kesici aletler, cam eşyaları çocukların ulaşamayacağı şekilde çocuk güvenlik kilitli dolaplarda tutulmaktadır.
8- Binamızda Elektrik Güvenliği ile ilgili olarak çocukların ısırabilip, dişleyebilecekleri herhangi bir kablo açıkta bırakılmamıştır.
9- Mobilyaların ve duvarların yüzeylerin keskin sert kenar ve köşeleri için yumuşak, canlarının acımasını, yaralanmalarını önleyen köşe ve kenar koruyucuları kullanılmıştır.
10- Fırın, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalara da açmaması için çocuk güvenlik kilitleri kullanılmaktadır.
11- Okul öncesi eğitimcilerimiz bebek–çocuk ilk yardım eğitimi almışlardır.
12- Anaokulu sahamızda Zehirli Bitkiler Listesinde bulunan herhangi bir zehirli bitki kesinlikle bulunmamaktadır.
13- Çocuklar kapılara parmaklarını sıkıştırabilmektedirler. Biri parmağını kapıya koyar, diğeri de görmez ve kapıyı itebilir. Dolayısıyla binamızdaki kapıların hem kapandığı yere hem de menteşe tarafına parmak sıkışmasını önlemek için kapı tutucuları-parmak koruyucuları kullanılmaktadır.
14- Binamızdaki pencere ve balkonlar için 10 cm’e kadar havalandırma için açılabilen, daha fazla çocukların 7 yaşına kadar açamayacakları şekilde test edilmiş pencere balkon güvenlik kilitleri kullanılmaktadır.
15- Sınıflarımızda ve aktivite alanlarımızda masa/mobilya üstü hareketli/ayaklı aydınlatma elemanları kesinlikle kullanılmamaktadır.
16- Tüm okul binamızda kablolar sıva altı veya kanal içinden geçirilmiş olup açıkta kablo bulunmamaktadır.
17- Elektrik prizlerinde otomatik kapanır priz koruyucular kullanılmaktadır.
18- Kalörifer radyatörleri çocuklar çarpıp zarar görebileceğinden korumalı hale getirilmiştir.
19- Mobilya ve duvar boyaları kurşun bazlı boya içermeyip, su bazlı boya ile boyanmışlardır.
20- Tüm sınıflarımızda pencere ve balkon kapılarına çocuk emniyet kilitleri takılmıştır.
21- Sınıf ve aktivite alanlarımızda, toz üretebileceğinden, duvardan duvara halı yerine ahşap parke veya temizlenebilir kauçuk oyun matı yüzeyler bulunmaktadır.
22- Anaokulumuzda çocukların sınıf-uyku-oyun alanlarında TV, cep telefonu, tablet veya manyetik etki yayan cihazları bulundurulmamasına özen gösterilmektedir.
23- Çocukların tırmanıp devirebileceği mobilyalar ve yüksek gardolap vb. mobilyalar çocuk güvenliği ve deprem güvenliği açısından standartlara uygun sabitleme elemanları ile sabitlenmiştir.
24- Çocukların ulaşabileceği seviyedeki çekmece ve dolap kapaklarına parmaklarını sıkıştırmaması ve tehlikeli eşyalara ulaşmaması için çocuk emniyet kilitleri ile güvenli hale getirilmiştir.
25- Sınıflarda sarkan perde iplerin çocukların ulaşamayacağı şekilde yüksekte olacak şekilde aparatlarla tutturulmuştur.
26- Binamız içinde çocukların ulaşabileceği mesafede topraklı saksıda çiçek bulunmamaktadır.
27- Kapaklı oyuncak sandıkları çocuk güvenliği açısından uygun olmadığı için ya kapakları çıkartılmıştır veya kapağına çocuk emniyet kilidi konulmuştur.
28- Sınıflarımızda cam kapaklı dolap/kapı yüzeyi ile aynalı yüzey bulunmamaktadır.
29- Anaokulumuzdaki cam bölümler kırılma, parçalanma, ve dağılma riskine karşı filmle kaplanmıştır.
30- Anaokulumuzda kırtasiye işleri ve kağıt aktiviteleri için telli zımba kullanılmamaktadır. Yeni nesil Telsiz zımbalar kullanılmaktadır.
31- Çocukların ulaşımını sağlayan anaokulu servis araçlarımız, okul binası önüne kontrollü olarak giriş-çıkış yapmakta ve okul idaremiz, servis şirketini periyodik olarak denetlemektedir.
32- Çocuklarınız, şahsi araçlarıyla bırakmayı tercih eden velilerimizden güvenli ve kontrollü bir şekilde kapıda teslim alınır ve teslim edilir.
33- Çocuklarımız sadece anne ve babalarına veya yetkilendirdikleri(ve önceden yazılı olarak bize bildirdikleri) kişilere teslim edilebilir.
34- Tuvaletlerde klozetlere uygun çocuk kilitleri kullanılmaktadır.
35- Fırın kapakları için uygun çocuk kilitleri kullanılmaktadır.
Oyun Güvenliği:
1- Anaokulumuzdaki oyuncaklar bir süpermarketten değil, sadece oyuncak satan oyuncak dükkanından/mağazasından seçilerek alınmıştır.2- Çocukların yaş gruplarına kesinlikle uygun olan ve CE(Avrupa Birliği onay) logosu bulunan oyuncaklar bulundurulmaktadır.
3- Özellikle 3 yaş altındaki çocuklara sunduğumuz oyuncaklar, alev almazlık ve yıkanabilir olma özelliklerini taşımaktadır.
4- Oyun güvenliği açısından, üç yaşına kadar olan çocuklar için daha çok yumuşak kumaş ve ahşaptan yapılan oyuncaklar seçilmiştir. Diğer taraftan; üç yaşından sonraki yaş grupları için plastik, tahta, karton vb. çeşit malzeme oyuncaklar tercih edilmiştir.
5- Oyuncak ve parçaları, zorlanmaya karşı sağlam ve mekanik dayanıklılığa sahiptir.
6- Boğulma tehlikesi yaratabileceğinden, 1 yaşın altındaki bebeklere tüylü oyuncaklar verilmemektedir.
7- Binamızda kullandığımız oyuncaklar, yutma, teneffüs etme veya deri, mukoza dokusu ve gözle temas etmesi halinde sağlık veya fiziksel yaralanma riski yaratmayacak şekildedir.
8- Kullanan kişiyi hareket ettiren oyuncaklarımızda, kolayca kullanılabilen fren sistemleri bulunmaktadır.
9- Binamızdaki oyuncaklar, çocuğun çevresinde yanabilir tehlikeli bir element, parlayıcı veya patlayıcı maddeler içermemektedir.
10- Anaokulumuzda, yutulabileceğinden veya çocukların boynuna dolaşabileceğinden sicimle veya iple bağlanmış oyuncaklar bulundurulmamaktadır.
11- Okulumuzda kırılmış olan oyuncaklar güvenli kabul edilmediği için tamir edilemedikleri taktirde çöpe atılmaktadır.
12- Küçük boyuttaki, plastik düğmeleri olan, yerinden kolayca kopabilecek; göz, tekerlek veya benzeri parçaları olan oyuncaklar, kolayca yutulabileceklerinden 4 yaş altı çocuklara verilmemektedir.
13- Anaokulumuzda, çocukların işitme fonksiyonlarını bozacak karakterde ses ve gürültü üreten oyuncaklar kullanılmamaktadır.
14- Çocuklardaki saldırganlık duygularını oraya çıkaran silah, kılıç, tabanca gibi oyuncaklar anaokulumuzda bulundurulmamaktadır.
15- Küçük yaş grupları için büyük yaş oyuncakları güvenli kabul edilmediği için, oyuncaklar sınıflardaki yaş guruplarına göre bulundurulur.
16- Anaokulumuzun bahçesindeki oyun-aktivite araçlarının etrafında yeterince boş alan bırakılmıştır ve yumuşak bir yüzey üzerinde kullanılmaktadır.
17- Okulumuzda boyası çıkan, sivri köşeli, batıcı, kesici, kolay kırılabilen, cam ve plastikten yapılmış eşyalar ile kolayca dağılan metal parçalar içeren oyuncaklar kullanılmamaktadır.
18- Anaokulumuzda “Ani” yapıştırıcılar veya zararlı buhar yayanlar kullanmamaktadır.
19- Sınıflarımızda doğal malzemeden (kil, çamur, plasterin, kum, ahşap, vb.) yapılmış oyuncaklar tercih edilmiştir
20- Anaokulumuzda yüzeyleri, çocuklar için zararlı kimyasal maddeler ile kaplı olmayan oyuncaklar kullanılmaktadır. Oyuncakların yüzeylerindeki kimyasal maddeler (vernikler, boyalar, kaplamalar…) az miktarlarda da olsa, zararlı olabilirler.
Neden BOSTONKIDS?
- USBOSTON İngilizce Eğitim Programı.
- Uluslararası Kalite Standartları.
- Minimum Teknoloji - Minimum Radyasyon Konsepti.
- Doğal Köy Beslenme Programı.
- Tam Çocuk Güvenligi Konsepti.